Om jag inte hinner färdigt?

Vad händer om jag inte hinner färdigt med kursen?

#Har klarat 3v uppropet men inte mycket mer…

Jag har klarat 3-veckors uppropet men inte hunnit med alla resterande kursmoment (av olika anledningar). Men, jag vill gärna fortsätta och slutföra kursen. Vad gäller?

Fortsätt att göra kursmomenten i din egen takt och sikta på att bli klar så snart du kan. När nästa kurstillfälle kommer så omregistrerar du dig och då funkar all formalia med Ladok och behållning av studentkonton. Omregistrering kan du själv initiera via studenportalen. Dubbelkolla alltid vilka kurstillfällen som finns att omregistrera sig på.

Det finns inga garantier för att man kan bli omregistrerad utan det gäller i mån av plats.

Du måste själv ha koll på när du kan lämna in dina redovisningar och att du lämnar in dem på ett aktivt kurstillfälle, annars blir de inte rättade.

Du läser mer om de kurstillfällen som finns och hur du omregistrerar dig i artikeln om “Omregistrering på kurs och kurstillfälle”.

#Hinner inte med projektet…

Jag hinner inte göra klart innan projekt-inlämningen ska vara inne nu vid midnatt. Kan jag fortsätta på nästa kurs och sedan ta denna kursen vid nästa tillfälle?

Det går normalt bra att göra så.

Det är alltid en fråga om vilka kurser det gäller och vilka förkunskaper dessa kurser har. Ofta räcker det med genomgången kurs, vilket innebär att man skall ha deltagit men inte nödvändigtvis klarat alla delar i kursen. Är du osäker så kikar i kursplanen för att se vilka förkunskaper en kurs har.

#Är inte klar och på måndag börjar två nya kurser…

Jag har inte hunnit med kurserna som går nu och på måndag börjar två nya kurser. Hur bör jag tänka?

Förutsatt att du är aktiv i kursen så har du troligen klarat fler än hälften av kursmomenten.

Mitt förslag är då att du tar en paus i de kurserna du håller på med och satsar allt på de nya kurserna som startar. Med en ny fräsch start så satsar du allt på att hamna i fas i de två nya kurserna. Att hålla studietakten i en kurs kan ge en bra känsla.

De nuvarande kurserna lägger du på hyllan och försöker lösa så fort du får en stund över. Eller så planerar du att lösa dem under julen, eller över sommaren.

Allt eftersom du blir mer erfaren student, desto lättare kommer du tycka de inledande kurserna är och desto enklare blir det att fixa dem.

#Revision history

  • 2016-10-24: (D, mos) Bara projektet kvar samt Är inte klar.
  • 2016-08-04: (C, mos) Genomgången och det långa svaret togs bort.
  • 2012-08-04: (B, mos) Överflyttad till dbwebb hösten 2012.
  • 2010-05-20: (A, mos) Första utgåvan publicerad på blogspot-bloggen.

Document source.