Introduktionsveckan 2020

Introduktionsveckan är för nya studenter på program och kurspaket och syftar till att ge en extra vecka, innan normal terminsstart, då man kan komma igång med studier och bekanta sig med studiemiljön vid BTH. Välkomsthälsningar, kursstarter och studiesociala aktiviteter blandas med varandra.

Covid planering…

På grund av läget med covid-19 så kommer introveckan att ske per distans, även för campusstudenterna.

Det kommer ske en campusvandring på torsdagen för campusstudenterna.

Campusstudenterna (ettorna) kommer att få tillgång till våra labbsalar i samband med kursstart, så efter campusvandringen finns möjlighet att sitta i dem och jobba.

Troligen kommer labbsalarna att corona-säkras så att det finns ett begränsat antal platser i dem.

#Planering och schema

Du kan se schemat för introduktionsveckan via google sheet, notera att det finns flera flikar i dokumentet och du får välja den fliken som matchar din utbildning.

Det finns en videoserie med lite blandade välkomstvideos, “Välkommen till Webbprogrammering hösten 2020”. Kika igenom den serien för lite tips och trix inför terminsstarten.

Vissa videor och streams från introduktionsveckan kan komma att sparas i spellistan “Introveckan augusti 2020

#Vem deltar på introveckan?

De som deltar på introveckan är nyantagen till någon av följande utbildningar.

  • Webbprogrammering 180hp campus
  • Webbprogrammering 120hp distans
  • Webbprogrammering och databaser 30hp distans (kurspaket)
  • Webbutveckling och programmering 30hp distans (kurspaket)

Det som är gemensamt är att ni, under första läsåret, läser samma kurser med samma lärarteam och samma kurstillfällen.

Introduktionsveckan sker på campus distans (mestadels) för campusprogrammet och på distans för övriga utbildningar.

#Är introveckan obligatorisk?

Upprop är obligatoriska, liksom kursstarter. I övrigt är det som vanligt, det är helt frivilligt att delta i undervisning och ett komplett eget val att gå på högskola.

Om du har valt att studera, på riktigt, så är min varma rekommendation att göra just det, studera, genom att delta i all undervisning som sker.

Många hoppar av sin högskoleutbildning i förtid, läs gärna mer om “Hur många klarar sig hela vägen in i mål?”, där får du tips om hur du kan förbereda dig inför dina studier.

#Upprop

För att erbjuda flexibilitet så kan ni utföra uppropen per distans via följande formulär. Det gör att ni som har jobb inte behöver ta ledigt för att delta i ett formellt upprop ett bestämt klockslag under introveckan.

Här är formulär för respektive upprop.

#Vad lär vi oss under introveckan?

Under introveckan kommer det vara allmän info och fokus på att installera labbmiljön som används i kurserna. Det handlar främst om att komma igång med labbmiljön i kmom01 (kmom = kursmoment) i kurserna python och htmlphp.

När det är klart är vi nöjda. Det är veckans huvudsakliga fokus. Om du löser det på egen hand så är det också okey. Då kan du ägna veckan åt att socialisera dig med dina studiekompisar.

#Revision history

  • 2020-08-04: (B, mos) Uppdaterad inför ht20.
  • 2020-06-22: (A, mos) Ny inför ht20.

Document source.