Kunskapsbanken
Artiklar, guider, tips och trix tillsammans med exempelprogram inom webbprogrammering och webbutveckling. Inläggen är listade i den ordning som de senast uppdaterats.
Artiklar, guider, tips och trix tillsammans med exempelprogram inom webbprogrammering och webbutveckling. Inläggen är listade i den ordning som de senast uppdaterats.
Vi tar en titt på hur vi kan driftsätta vårt Python/Flask API i en Docker Container.
Vi tar en repetition av virtualisering och tittar på några andra begrepp som är viktiga för att molnet ska fungera.
Azure Cognitive Services är molnbaserade tjänster för att kunna använda kognitiva funktioner utan att ha AI- eller datavetenskapskunskaper.
Förutom att vara ett bra och enkelt Python ramverk för att skapa API:er som returnerar JSON data kan Flask även användas för att skapa webbgränssnitt.
I denna artikeln ska vi titta på hur vi kan använda template motorn Jinja kan användas för att skapa ett formulär och hur man kan skicka det formuläret.
Du kan i denna artikeln utgå från den befintliga Flask appen som du redan har skapat i kmom02.
Vi ska i nedanstående artikel kolla på några fördelar med molnet och börjar med några definitioner. Vi avslutar med att gå igenom ett praktisk exempel.
I denna övningen använder vi Flask för att skapa ett eget API som svarar med JSON data. I slutet av övningen driftsätter vi appen i Azure’s cloud.
Vi ska i denna artikel ta en titt på molnet generellt och lite mer specifikt Azure Cloud.
Nu ska vi lära oss att sätta upp ett Kubernetes kluster i Azure med deras AKS tjänst. I klustret startar vi upp en simpel demo app och kopplar på HTTPS med hjälp av en Nginx ingress och en Cert-manager.
I denna artikeln ska vi jobba igenom kapitel 8 i Miguel’s guide, så att vi kan följa andra användare och se deras inlägg på sin egna feed.
Pico är ett CMS, Content Management System, som tillåter användaren att hantera innehållet på en sida utan att behöva “koda” sidan själv. Det finns flera andra stora alternativ, så som WordPress, Drupal och Grav, men i denna kursen ville vi ha ett tunnare ramverk som låter oss fokusera på design-aspekten av webbutveckling. Pico är även ett “flat-file” CMS, vilket innebär att man jobbar emot filer istället för en databas, ungefär så som dbwebb (Github) är uppbyggt.