Boken: jQuery Novice To Ninja

By . Latest revision .

En bok för att komma igång med jQuery, nu i utgåva två. Ger en bra introduktion till jQuery’s styrkor. Du kan tillgodogöra dig boken även om du bara har begränsade kunskaper i JavaScript. Att använda jQuery är enkelt och du kommer långt genom att använde dess enkla men ändå kraftfulla konstruktioner. Det är också ett problem i sig, att lära sig jQuery utan kunskaper i JavaScript går utmärkt, men problemet blir när man gör lite mer avancerade saker eller behöver felsöka, då krävs det helt plötsligt en betydligt större portion kunskap i det bakomliggande JavaScript.

Så är det, jQuery är enkelt i sin utformning, JavaScript är svårare. För att kunna tillgodogöra sig boken så behövs nog en del kunskap i JavaScript.

En sak jag vänder mig mot är att boken lever i en JavaScript-värld enbart, där lösningar och kodexempel skrivs utan tanke på att blanda in lösningar på serversidan. Men, det är ju nödvändigt, annars hade boken blivit mer komplex. Nu skrivs kodexempel som rena lösningar i jQuery där jag själv hade löst problemen genom att blanda in serversidan lite mer. Men det kan man ha i åtanke när man läser boken. jQuery är inte en “silver bullet” som löser allt. Det måste ses i ett sammanhang.

Men, boken är bra och välskriven och har ett antal bra och relevanta kod-exempel och ger en bra introduktion till jQuery. Boken får ett bra betyg av mig :-).

Boken används som kurslitteratur i kursen javascript.

#Om Boken

Del av bokens omslag.

Del av bokens omslag.

Titel:jQuery Novice To Ninja
Utgiven, revision, antal sidor:2012, Second edition, 350s
Författare:Earle Castledine, Craig Sharkie
Förlag:Sitepoint
ISBN:9780987153012

BTHLibrisGoogle BooksBokusAdlibrisAmazonBarnes&Noble

BTH´s bibliotek kan erbjuda boken som e-bok.

#Diskutera boken i forumet

Det finns en forumtråd där du kan fråga eller berätta vad du tyckte om boken.

#Revision history

  • 2013-01-25: (C, mos) Info om e-bok.
  • 2013-01-12: (C, mos) Länkade till diskussionstråd i forumet.
  • 2012-10-29: (B, mos) Läst och recenserat utgåva 2 av boken.
  • 2012-06-28: (A, mos) Första revisionen.

Document source.

Category: bok.