Boken: Code Complete

By . Latest revision .

En bok för den som vill förädla sitt kunnande i konsten att programmera, skriva bra kod och göra rätt saker i programutvecklingsprojekt. Som tagglinen säger på boken – “En praktisk handbok i hur man konstruerar programvara”. En välfylld ooch “komplett” bok som man läser när man kommit förbi de första stapplande stegen på sin programmerarkarriär och vill veta hur man kan tänka när man skriver sin kod.

Boken ger dig grunderna i yrket, konsten, hantverket – Software Construction. Den visar dig hur du kan skapa kod med hög kvalitet och hur du jobbar med kod i större projekt och hur du kontinuerligt förbättrar din kod.

Ett stycke i boken som jag gillar lite extra är stycket om Software Craftmanship, det handlar om dokumentation om kod och det finns med en uppdiktad dialog som känns igen när en grupp programmerare diskuterar om och hur man bör kommentera sin kod, eller inte alls. En dialog som ger en vy av hur det kan vara att jobba i en arbetsgrupp med olika viljor, erfarenhet och synsätt på hur man skriver sin kod. Stycket tar också upp olika personligheter och tips hur man blir en bättre kodare, inte bara rent tekniskt.

Boken får ett mycket bra betyg av mig :-D.

Det är en bra bok som förtjänar sin plats i bokhyllan. Det är en bok man kan kika i, om och om igen, i sin karriär som programmerare och programutvecklare.

Boken används som referenslitteratur i kursen phpmvc, se översikt av kurslitteraturen.

#Om Boken

Del av bokens omslag.

Del av bokens omslag.

Titel:Code Complete 2nd Edition
Utgiven, revision, antal sidor:2004, second edition, 950s
Författare:Steve McConnell
Förlag:Microsoft Press
ISBN:9780735619678

BTHLibrisGoogle BooksBokusAdlibrisAmazonBarnes&Noble

#Diskutera boken i forumet

Det finns en forumtråd där du kan fråga eller berätta vad du tyckte om boken.

#Revision history

  • 2014-03-13: (A, mos) Första revisionen.

Document source.

Category: bok.