Nytt och Noterat

Kortare blogginlägg om vad som händer på dbwebb.se, kurserna samt webbprogrammering och webbutveckling med HTML, CSS, JavaScript, PHP och SQL i allmänhet.

Webbprogrammerar-oscar cyklar oss in i 2016

Jag sitter och korrekturläser BTHs katalog inför 2016 och det ryktas att en webbprogrammerare, Webbprogrammerar-oscar, kommer att pryda katalogen. Vi får se hur det blir med det, men du kanske vill tjuvkika på bilderna iallafall?

Självklart så måste en Webbprogrammerare pryda katalogen. Så låt oss hoppas på att det nu blir Oscar som blir nästkommande fotomodell som håller webbprogrammerar-fanan högt.

Read more »

Category: utbildning.

Välkommen till höstterminen 2015

Välkommen till höstterminen 2015. Nu börjar en ny säsong av studier på dbwebb-kurser, så, låt oss se om det är något särskilt som händer här.

Read more »

Category: kursnyheter.

Hur klarar sig dbwebb i serpen?

För att ha lite koll på vilken trafik som kommer till dbwebb och hur dbwebb hanteras i serpen så har jag tagit ett par bilder från Google Analytics, SIS-index och Google Webmaster. Det är alltid spännande att se hur trafiken till ens webbplats ser ut.

Read more »

Category: webbprogrammering.

Kursutvärdering för våren 2015

BTH har ett visst reglemente till hur kursutvärderingar skall hanteras och för höstens utvärderingar så missade jag en deadline med en dag. Det var inte bra det.

I natt fick jag resultatet från vårens kursutvärderingar och tänkte att det är lika bra att ta och kika på dem med en gång. Man kan ju inte missa en deadline, bara så där. Hualigen.

Read more »

Category: kursnyheter.

Webbprogrammerar-Emma besöker mässan DataTjej15

Webbprogrammerar-Emma åker på mässan DataTjej15 i Göteborg. Läs om hennes reflektioner från äventyret som varade i fyra välfyllda dagar av seminarier, inspirationsföreläsningar, mässor, sittningar i overall, finkläder och nattklubbar.

Read more »

Category: utbildning.

Webbprogrammerar-mos Årets Lärare 2015

Till årets lärare vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH) utsågs 2015 Mikael Roos, lärare i webbprogrammering och databaser.

Utmärkelsen delas varje år ut av Blekinge studentkår och Mikael mottog utmärkelsen, med tillhörande diplom och blomma, i samband med studenternas Vårbal som gick av stapeln lördagen den 25:e april på festvåningen i Hotell Statt, Karlskrona.

Read more »

Category: utbildning.

Bra söktryck till hösten 2015 för BTH Webbprogrammering

Ansökan till hösten 2015 är stängd och vi summerar söktrycket till utbildningar för BTH Webbprogrammering och relaterat till dbwebb. Sammantaget kan vi säga att söktrycket är bra.

Trevligt att så många är intresserade av webbutveckling, webbprogrammering och dessutom är intresserade av att komma just hit för att öva och lära sig.

Read more »

Category: utbildning.

Läs till Webbprogrammerare 2015

Ansökan till kurspaket och program med antagning till hösten 2015 är nu öppen. Här är utbudet av distans- och campus-utbildning för den som vill bli webbprogrammerare och webbutvecklare med dbwebb och BTH i Karlskrona.

Read more »

Category: utbildning.

Klassiska videor med blivande BTH Webbprogrammerare

Under årens gång har det producerats, från och till, videor där studenter från programmet Webbprogrammering visar upp hur det är att vara student. Nu har det kommit nya videor inför antagningen till hösten 2015 och samtidigt letar jag i mina skrymslen för att få en nostalgisk tillbakablick på de äldre videorna och samtidigt fundera på “vad hände med studenten sedan?”.

Read more »

Category: utbildning.

Kursutvärderingar för hösten 2014 och kursutveckling framåt

Höstens kursutvärderingar är slutförda och här följer en sammanställning tillsammans med lite tankar om hur kurserna kommer att utvecklas framöver.

Read more »

Category: kursnyheter.