Nytt och Noterat

Kortare blogginlägg om vad som händer på dbwebb.se, kurserna samt webbprogrammering och webbutveckling med HTML, CSS, JavaScript, PHP och SQL i allmänhet.

Hösten 2016 närmar sig

Andra urvalet är gjort och det är nu cirka 250 studenter antagna till höstens utbildningar i webbprogrammering i Karlskrona.

Det närmar sig.

Read more »

Category: kursnyheter.

Ny webbplats tar form

Då var det dags att kasta sig ut i det okända och byta basen för webbplatsen.

Det är ju sommar så det borde innebära minsta möjliga störningar.

Read more »

Category: om dbwebb, kursnyheter.

Kursutvärdering för våren 2016

Då var det dax att sammanställa vårens kursutvärderingar. Som alltid ger de oss i lärarteamet en fingervisning om hur vi sköter oss, hur våra kurser mår och hur våra studenter trivs.

Låt se om kursutvärderingarna ger oss något att jobba med.

Read more »

Category: kursnyheter, kursutvärdering.

Ett ryck för att nå fram till examen

Examensbevis.

Examensbevis.

Ibland är det lite svårt att få med sig de där sista poängen som leder till en examen. Men nu öppnar sig en möjlighet för de som gått ut programmet Webbprogrammering på campus, att samla ihop de sista poängen för att en gång för alla få tag på diplomet som säger examen.

Det finns ett par vägar att gå, men fortsätt läsa så ska jag visa dig vilken hjälp du kan få.

Read more »

Category: kursnyheter.

Välkommen till vårterminen 2016

Välkommen till vårterminen 2016. Då var det dax för en ny terminsstart. Till våren är det de två kurspaketen som startar med nya studenter.

Höstens kurspaket går in på den avslutande delen och vi har ett par kurspaketare som är inne på upploppet av sina 25%-studier.

Jag gissar att vi har en hög omregistrerade och på campus har vi egentligen bara en kurs i phpmvc som går i lp4.

Read more »

Category: kursnyheter.

Webbprogrammerar-oscar cyklar oss in i 2016

Jag sitter och korrekturläser BTHs katalog inför 2016 och det ryktas att en webbprogrammerare, Webbprogrammerar-oscar, kommer att pryda katalogen. Vi får se hur det blir med det, men du kanske vill tjuvkika på bilderna iallafall?

Självklart så måste en Webbprogrammerare pryda katalogen. Så låt oss hoppas på att det nu blir Oscar som blir nästkommande fotomodell som håller webbprogrammerar-fanan högt.

Read more »

Category: utbildning.

Välkommen till höstterminen 2015

Välkommen till höstterminen 2015. Nu börjar en ny säsong av studier på dbwebb-kurser, så, låt oss se om det är något särskilt som händer här.

Read more »

Category: kursnyheter.

Hur klarar sig dbwebb i serpen?

För att ha lite koll på vilken trafik som kommer till dbwebb och hur dbwebb hanteras i serpen så har jag tagit ett par bilder från Google Analytics, SIS-index och Google Webmaster. Det är alltid spännande att se hur trafiken till ens webbplats ser ut.

Read more »

Category: webbprogrammering.

Kursutvärdering för våren 2015

BTH har ett visst reglemente till hur kursutvärderingar skall hanteras och för höstens utvärderingar så missade jag en deadline med en dag. Det var inte bra det.

I natt fick jag resultatet från vårens kursutvärderingar och tänkte att det är lika bra att ta och kika på dem med en gång. Man kan ju inte missa en deadline, bara så där. Hualigen.

Read more »

Category: kursnyheter.

Webbprogrammerar-Emma besöker mässan DataTjej15

Webbprogrammerar-Emma åker på mässan DataTjej15 i Göteborg. Läs om hennes reflektioner från äventyret som varade i fyra välfyllda dagar av seminarier, inspirationsföreläsningar, mässor, sittningar i overall, finkläder och nattklubbar.

Read more »

Category: utbildning.