Boken: Pro PHP MVC

By . Latest revision .

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det skulle kunna stämma in på denna bok där utgivningsdatumet sköts upp, gång på gång. Det såg ut att vara en bra bok för den som vill lära sig med om PHP och MVC-ramverk. Men, lever boken verkligen upp till sin titel?

Nej, det gör den inte. Jag hade stora förhoppningar på denna boken och hade listat den som kurslitteratur i kursen phpmvc. Men efter att ha läst boken så är jag besviken. Kanske beror det på de höga förväntningarna jag hade, men oavsett det så känns boken inte tillräckligt intressant i sin första utgåva. Det är kod-exempel efter kod-exempel och mycket lite tankar och idéer. Det var inte vad jag letade efter och inte heller vad jag ville ha till kursen. Jag kämpade mig ändå igenom boken, skippade många av kod-exemplen, och slutsatsen var att boken inte gav mig särskilt mycket. En bok som kunde förblivit oskriven. Nåja, nu var jag kanske lite väl hård.

Men betyget blir :-(.

Boken kommer INTE att användas som litteratur i kursen phpmvc.

Visst finns det bra saker som boken tar upp och det ger en insikt i de termer som används i en värld av ett PHP-baserat och MVC-inspirerat ramverk. Kikar man på innehållsförteckningen så täcks det mesta. Så, har du köpt boken så hoppas jag ändå att du får nytta av den och att du nödvändigtvis inte delar min uppfattning om boken.

#Om Boken

Del av bokens omslag.

Del av bokens omslag.

Titel:Pro PHP MVC
Utgiven, revision, antal sidor:2012, First edition, 471s
Författare:Chris Pitt
Förlag:Apress
ISBN:9781430241645

BTHLibrisGoogle BooksBokusAdlibrisAmazonBarnes&Noble

BTH´s bibliotek kan erbjuda boken som e-bok.

#Diskutera boken i forumet

Det finns en forumtråd där du kan fråga eller berätta vad du tyckte om boken.

#Revision history

  • 2013-01-25: (C, mos) Info om e-bok.
  • 2013-01-12: (B, mos) Länk till diskussion i forumet.
  • 2013-01-11: (A, mos) Första revisionen.

Document source.

Category: bok.