(Distans)programmet på halvfart, sänka studietakten?

  • Författare
  • Meddelande
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11198
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

(Distans)programmet på halvfart, sänka studietakten?

Inlägg09 dec 2019, 11:09

Jag får frågor om man kan sänka studietakten och studera på 50% istället för 100% i distansprogrammet (gäller även campus). Det finns inget sådant standardiserat upplägg, men man kan på eget bevåg överväga göra någon av följande taktiker.

Variant A (50%)
Läs hälften av kurserna på 1:a året och nästa år läser du andra halvan av kurserna.

De kurser du inte väljer att läsa kommer du troligen få ett tidigt avbrott vid 3-veckors uppropet och du får då på egen hand be att bli omregistrerad på dessa kurser, nästa år.

De kurser du väljer att läsa bör hänga ihop och förslagsvis läser du:
* python, javascript1, oopython, webapp (samma kurser som i kurspaket webutv)
* htmlphp, design, databas, oophp (samma kurser som i kurspaket webprog)

Det spelar ingen roll om du läser spåret webutv eller spåret webprog först.

Variant B (50-100%)
Se till att klara 3-v uppropet i alla kurser du går, det är alltså de två första kmomen i varje kurs. Sedan siktar du på att lämna in när det passar. Varje kurs har tillfällen för restinlämningar och du kan normalt sett även lämna in nästa gång kursen går.

Du kommer då ha alla kurser tillgängliga och du kan själv bestämma när du väljer att göra respektive kmom. Du behöver ha koll på de restinlämningstillfällen som sker, det är då du kan få rättat.

Missar du alla restinlämningar så får du omregistrera dig på nästa kurstillfälle, normalt kan du då göra resterande inlämningar (med reservation för de kurser som helt ändrar upplägg).

Risker
Du behöver inte be om lov för att göra något av ovan, det är bara att köra på och du hamnar helt enkelt efter i dina studier, jämfört med den planerade takt som din studieplan/antagningsomgång säger.

Det finns inga garantier för att något av ovan upplägg inte kan bli bekymmer, lite beroende på hur mycket du sackar efter.

Den som är programansvarig kan ändra kommande utbildningsplaner så att kurser byts ut.

De som är kursansvariga kan uppdatera sina kurser så att de inte är "bakåtkompatibla".

Om kurspaketen försvinner så kan Alternativ A vara en väg som inte längre fungerar. Det hänger ihop med förkunskaper till respektive kurs.

Det finns studieadministrativa regler som ger dig rätt att bli examinerad på en kurs du påbörjat, inom två år efter att kursen är slut. Dubbelkolla den exakta lydelsen i de studieadministrativa regler som gäller för BTH.

Det finns alltid sätt att hantera en eftersläpande studieplan via "anpassad studiegång", men det kan kräva en större insats av dig som individ, du behöver läsa på hur saker fungerar och göra en hel del administrativt arbete på egen hand.

Ha koll på läget
Om du sackar efter så är det klokt att fylla i din status, det underlättar när du behöver kommunicera med programansvarig eller studievägledningen. Det gör du tex via de excelark som finns i tråden "Följ upp dina studier och ditt studieresultat".
...
..:
.... /mos

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 11 gäster