Struktur på videor på youtube

  • Författare
  • Meddelande
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11188
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

Struktur på videor på youtube

Inlägg30 okt 2018, 14:36

Fråga:
Det pratas mycket om bra struktur, hade det inte varit passande om titlar osv va kursnamn: innehåll https://www.youtube.com/channel/UCxX3bc ... DLeXMcbDyg
@mosbth det läggs upp väldigt mycket små klipp som inte har någon kurs alls i titeln så blir typ omöjligt att scrolla och när det bara skrivs i första blir det svårt att söka också
"design (v2) : Bygg ett Less-tema"
"oophp (v4) : Föreläsning kmom06" osv


Att organisera youtube-videorna är lite lurigt. En video kan höra till något generellt som gäller för flera kurser, till en kurs, till ett kmom, till en övning i ett kmom och ibland återanvänds videoserier mellan olika kurser.
Att namnge varje video så den kopplas till en kurs/kmom/spellista gör det svårt att använda videon i andra sammanhang, andra kurser.

Youtube har ett trevligt sätt att samla spellistor, likt denna: https://www.youtube.com/channel/UCxX3bc ... =8&view=50 men det är ändå inte helt lätt att få ordning om man enbart utgår från strukturen på youtube. Dessutom verkar det finnas en begränsning att man bara kan ha 10 sådana samlingar (i nuläget).

Jag hade en tanke att göra en vanlig webbsida för design-kursen som en front till de videor som ligger inom ramen för kursen, som ett alternativ till struktur.
Dock, när det händer som det gör nu, när 30+ videor laddas upp inom en dag, så kan man helt enkelt inte få någon logik i dem, utan att se vilken spellista de hör till.

Jag har egentligen inte bra sätt att organisera videor förutom i spellistor och det känns inte som det räcker när det blir fler och fler videor. Jag klurar lite på bra strukturer men än har jag ingen bra lösning.
...
..:
.... /mos

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster