dbwebb publish lab1

  • Författare
  • Meddelande

ChrBol

på gång

  • Inlägg: 4
  • Blev medlem: 19 aug 2019, 17:38

dbwebb publish lab1

Inlägg03 sep 2019, 16:53

Hej,

jag försöker med
Kod: Markera allt
publish lab1
vilket ej fungerar. Har försökt lösa det med
Kod: Markera allt
dbwebb init
vilket inte heller hjälper. Niklas trodde de kunde varit något när som gått snett när jag skapade kursrepot. Jag publicera igår pythonkursens lab1, vilket inte gav felmeddelande.

Felmeddelande vid
Kod: Markera allt
dbwebb init
=
Kod: Markera allt
FAILED to init the directory structure on the server.
&
Kod: Markera allt
FAILED to init the www-directory structure on the server.


fel vid
Kod: Markera allt
publish lab1
=
Kod: Markera allt
FAILED Directory 'dbwebb-kurser/htmlphp/me/kmom01/lab1' is not a valid directory.

&
Kod: Markera allt
FAILED to validate and publish course results.



Någon aning hur jag kan ordna till detta?
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 10972
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

Re: dbwebb publish lab1

Inlägg04 sep 2019, 08:41

Beror lite på vilka felutskrifter du fick, det kan ha olika anledningar.

Kan du göra "dbwebb login" så att du kommer in på studentserver?

Sen går man till kursrepot och gör en "dbwebb check" som skall visa att du verkligen är i ett kursrepo.

Sedan kan man göra "dbwebb init", det skadar inte. Blir det fel så lista hela utskriften i en gist och länka.
...
..:
.... /mos

ChrBol

på gång

  • Inlägg: 4
  • Blev medlem: 19 aug 2019, 17:38

Re: dbwebb publish lab1

Inlägg05 sep 2019, 10:17

Hej,

Har provat det nu och jag kommer in med
Kod: Markera allt
dbwebb login
,
Kod: Markera allt
dbwebb check
funkar också vad jag kan se. Men
Kod: Markera allt
dbwebb init
ger failed och även upload.


Jag tog ner felmeddelande för båda och la in i gist, har ej använt gist tidigare hoppas de är såhär du menar:

https://gist.github.com/annabatra/a5e84 ... 2076032146

ChrBol

på gång

  • Inlägg: 4
  • Blev medlem: 19 aug 2019, 17:38

Re: dbwebb publish lab1

Inlägg05 sep 2019, 11:36

Verkar som detta löst sig nu, pratat med Andreas och visade sig att jag hade dåliga behörigheter (?) till mapparna som skapades för mig. Vi har kört om det för båda kurserna, har provat i python att ladda upp och allt funkar där. Ska prova för htmlphp senare idag, återkommer om de blir något problem! :D

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 12 gäster