Reklamblad för BTH distansutbildning med dbwebb

 • Författare
 • Meddelande
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

 • Inlägg: 11109
 • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
 • Ort: Ronneby / Bankeryd

Reklamblad för BTH distansutbildning med dbwebb

Inlägg16 feb 2012, 23:12

Fick se ett av de nya reklambladen, ett specifikt för distansstudier och där fick dbwebb-paketet plats på ett litet hörn. Trevligt. :)

Bild

De kurserna som ingår i paketet är:

  DV1401 Databaser, HTML, CSS och skriptbaserad PHP-programmering (htmlphp)
  DV1127 Databaser och Objektorienterad PHP-programmering (oophp)
  DV1441 JavaScript, jQuery och AJAX med HTML5 och PHP (javascript)
  DV1440 Databasdrivna webbapplikationer med PHP och Module View Controller (MVC) (phpmvc)

Paketet kan läsas på kvartsfart, halvfart eller helfart. Kurserna läses efter varandra i ovanstående ordning. Fördelen med paketet är att man blir antagen till alla kurser på en gång, man behöver inte söka dem i varje runda och riskera att hamna på reservlista. Blir man antagen så är det bara att tröska igenom allihop, eller så långt man orkar.

Här följer lite text om varje kurs. Du kan läsa mer via BTH's kursutbud som du når via http://dbwebb.se/apply.

DV1401 Databaser, HTML, CSS och skriptbaserad PHP-programmering (htmlphp)

Kursen lär ut webbutveckling där teknikerna HTML, CSS, PHP och SQL används för att tillsammans bygga en databasdriven webbplats.

HTML och CSS ger grundförutsättningarna för hur en webbapplikation kan byggas. Genom att använda server-side skriptprogrammering med PHP så kan webbapplikationen bli mer dynamisk och lagra information i databaser. Dessutom kan webbapplikationen byggas upp med en programmerings-mässig struktur, en struktur som underlättar utveckling och underhåll av webbplatsen.

Detta är en introduktions-kurs för den som vill lära sig teknikerna från grunden. Kursen kräver inga förkunskaper och hanterar helheten kring en webbapplikation. Till att börja med fokuseras på HTML och CSS. Vi använder HTML5 och tittar på vilka möjligheter som CSS3 kommer att erbjuda. Därefter introduceras PHP som ett skriptspråk och med enkla programmeringskonstruktioner får vi möjlighet att bygga ut vår webbplats på ett strukturerat sätt. Vi fortsätter med att lagra information i en filbaserad databas (SQLite) via PHP's gränssnitt PHP Data Objekt. Vi använder på frågespråket SQL och lär oss de grundläggande konstruktionerna.

Sammantaget blir kursen en grundlig introduktion och orientering i de tekniker som ofta används för att skapa webbplatser. Kursen kan med fördel tas av de som inte har kunskaper i vare sig programmering eller HTML-kunskaper.


DV1127 Databaser och Objektorienterad PHP-programmering (oophp)

Kursen går igenom programspråket PHP med fokus på dess objektorienterade delar och att tillsammans med SQL skapas databasdrivna webbapplikationer.

Skriptspråket PHP och databaser med SQL är grundtekniker för att tillsammans med HTML och CSS bygga databasdrivna webbapplikationer. Kursen fokuserar på de objektorienterade delarna av skriptspråket PHP. Grundläggande programmering i PHP gås igenom och därefter är det fokus på de objektorienterade konstruktionerna. Som databas används MySQL och PHP Data Objekts används för att koppla PHP mot databasen.

Kursen är praktiskt upplagd och via övningar byggs enklare webbapplikationer med objektorienterad PHP. Mot slutet genomförs ett projekt där de olika övningarna formar en mer avancerad helhet i form av en webbapplikation. All programmering sker i en webbaserad miljö med en Unix-baserad webbserver (Apache), webbprogrammering med HTML5 och CSS3 samt en databasserver (SQL och MySQL).

Vill man utveckla professionella webbapplikationer så krävs bättre skriptprogrammering, denna kurs ger dig en bra start via förståelse för användning av objektorienterad PHP tillsammans med SQL (och HTML och CSS).


DV1441 JavaScript, jQuery och AJAX med HTML5 och PHP (javascript)

Kursens ger en praktisk insyn i JavaScript och närliggande tekniker, hur de är uppbyggda, hur de används och vad de kan göra för din webbplats.

De flesta av dagens professionella webbplatser innehåller kod och lösningar som i grunden baseras på, eller kräver, JavaScript. JavaScript är ett programmeringsspråk som är nödvändigt i en allsidig webbprogrammerares verktygslåda.

JavaScript, jQuery och AJAX är kända begrepp för de som utvecklar webbplatser och webbapplikationer. Dessa teknologier, som framförallt exekverar på klientsidan av webbapplikationen, dvs i själva webbläsaren, låter utvecklare skapa mer dynamiska användargränssnitt för webbapplikationerna.

Kursen hanterar grunderna i programmeringsspråket JavaScript och går sedan vidare till hur jQuery, ett JavaScript baserat bibliotek, är uppbyggt och kan användas för att bygga in dynamik i din webbplats. Du använder befintliga moduler för att bygga ut din webbplats och du skapar en hel del egen kod.

Via litteraturstudier och framförallt praktiska övningar får du möjlighet att pröva de tekniker som kursen omfattar och via ett större avslutningsprojekt skapar du en egen webbplats där resultatet integreras.


DV1440 Databasdrivna webbapplikationer med PHP och Module View Controller (MVC) (phpmvc)

Kursens syfte är att visa hur avancerad PHP-programmering och ramverkstänkande baserat på Module View Controller (MVC) kan leda till välbyggda webbapplikationer.

MVC är en ofta använd arkitektur av ramverk för att utveckla webbplatser och databasdrivna webbapplikationer. MVC-baserade ramverk ger en stabilitet och möjlighet för ordning och reda i utvecklingsprojekten.

Kursen visar hur du bygger grundstrukturen för ditt egna PHP-baserade MVC-inspirerade ramverk. Du kommer använda befintliga MVC-ramverk och testa dem för att se hur de är uppbyggda. Genom att delvis skapa egen kod och delvis återanvända klasser och komponenter så skapar du ett eget ramverk för att snabbt kunna bygga databasdrivna webbapplikationer.

Via litteraturstudier, praktiska övningar och ett större avslutningsprojekt får du möjlighet att skapa dig en egen bild av vad MVC kan innebära för dina webbutvecklingsprojekt.
...
..:
.... /mos

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster