Studentservern får inga parse error från PHP

  • Författare
  • Meddelande
Användarvisningsbild

Allinrep

dbwebb

  • Inlägg: 1124
  • Blev medlem: 03 sep 2012, 09:19
  • Ort: Portugal (tillfälligt)

Studentservern får inga parse error från PHP

Inlägg05 okt 2017, 17:08

16:53 <@Allinrep> men fortfarande inga parse errors. det är ett nytt slags fel inlagt i php7, har inte letat reda på hur man får fram det än men om jag förstod det rätt ska det inte gå att ändra i runtime
16:53 * Allinrep kan ju faktiskt svara på forumet också...
16:59 <@mos> Det behövs läggas till i php.ini, om vi inte får parse errors.
17:00 <@Allinrep> såhär blir det om man missar ett semikolon:
17:00 <@Allinrep> http://www.student.bth.se/~pejg12/test/error.php

Testsida: http://www.student.bth.se/~pejg12/test/error.php
Kod: Markera allt
<?php
error_reporting(-1);              // Report all type of errors
ini_set('display_errors', 1);     // Display all errors
ini_set('output_buffering', 0);   // Do not buffer outputs, write directly

// trying to cause a syntax error!
$a = $b

die("inget felmeddelande");

På en privat server får jag felmeddelandet "Parse error: syntax error, unexpected 'die' (T_EXIT) in error.php on line 9".
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11180
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

PHP parse error skall ej ge 500 på www.student

Inlägg05 okt 2017, 17:09

För tillfället får man 500 server error om man publicerar en sida som har parse error, syntax error, i sig.
Det blir enklare att felsöka om man kan se det felmeddelandet och enda sättet är att editera i php.ini.

Jag har bett ITHelpdesk att fixa.

Hej Bengt,

Vi behöver sätta följande i php.ini för att visa en viss typ av felmeddelanden, parse errors.
Kod: Markera allt
display_errors = on

Du kan testa på denna sidan som skall visa ett felmeddelande istället för 500.
http://www.student.bth.se/~mosstud/test/parse_error.php
...
..:
.... /mos
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11180
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

Re: Studentservern får inga parse error från PHP

Inlägg06 okt 2017, 11:42

Nu är detta åtgärdat.

Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/saxon/teachers/com/mosstud/www/test/parse_error.php on line 3
...
..:
.... /mos
Användarvisningsbild

Allinrep

dbwebb

  • Inlägg: 1124
  • Blev medlem: 03 sep 2012, 09:19
  • Ort: Portugal (tillfälligt)

Re: Studentservern får inga parse error från PHP

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 27 gäster