Senior Mjukvaruutvecklare sökes till SAAB AB

  • Författare
  • Meddelande

StanL

buggfixare

  • Inlägg: 147
  • Blev medlem: 21 nov 2014, 20:28

Senior Mjukvaruutvecklare sökes till SAAB AB

Inlägg23 okt 2018, 16:05

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Se vår företagspresentation på youtube.

Saab Training har ca 450 anställda och vi finns i 12 länder runt om i världen.

Här är möjligheterna mycket goda för dig som vill ha internationella resor i arbetet och stor variation i din arbetsdag.

Till vår avdelning för Targetry & Infantry söker vi nu en mjukvaruingenjör med intresse för hårdvara och elektronik.
Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut. På avdelningen arbetar ca 20 personer.

Din framtida utmaning
För det här uppdraget krävs givetvis en
matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver att aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö åstadkoms.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med focus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Den du är idag

Kunnande
Kunnande i praktiken innebär en stark kunskapstradition kombinerat med kontinuerligt lärande. För den här rollen innebär det att du som sökande behöver ha:
• En civilingenjörsexamen inom datateknik/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande men har du en kvalificerad högskoleingenjörsexamen med ett intresse för programmering så är även du varmt välkommen att söka
• Har 5-7 års erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling i C/C++ och vill fortsätta utvecklas inom området.
• Det är meriterande om du har kunskap inom strömsnåla konstruktioner, hårdvarunära interface (I2C, SPI, RS232), samt standarder som tex Bluetooth, WiFi, TCP/IP.
• Har ett starkt teknikintresse
• Har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken

Vilja
Vilja handlar för oss om inställning, attityd, mod och tillit.

För den här rollen innebär det att du har:
• Ett stort personligt engagemang, är pro-aktiv och tar ansvar för dina uppgifter.
• Brinner för nya idéer. Öppen för förändring samt är flexibel

Förtroende
För oss är det viktigt att alla medarbetare känner ett högt förtroende. Ur förtroende växer gemenskap och laganda som gör att vi vågar anta nya utmaningar.
• Vi har alla gemensamma mål som fokuserar på feedback och teamwork.
• Du är öppen och ärlig mot medarbetare och våra kunder samt att du litar på andras förmåga och respekterar tagna beslut.
• Vi ser att du är strukturerad, gillar att jobba i team, har en stark personlighet och visar lojalitet.

Rollen som Senior mjukvaruutvecklare
Du kommer att ingå i ett team som har helhetsansvaret för att utveckla och underhålla produktområdet Infanteri. Som ett heltäckande team, sammansatt av kompetenser så som programvara, elektronik, radio, mekanik, test och applikationsingenjörer, arbetar ni tätt tillsammans för att komma fram med idéer, utveckla nya funktioner och skapa produkter allt eftersom träningsbehoven i världen förändras.

Våra produkter inom Infanteri står inför ett teknikskifte, där du kommer att bli en viktig del.
Här ingår uppgifter såsom att genomföra förstudier, systemera nya funktioner, utveckla i C eller C++, testa funktioner mm. Möjlighet ges även till att vara ute hos kund och verifiera systemen på plats.
Det är främst hårdvarunära programutveckling som du kommer att arbeta med och du kommer att kunna förkovra dig i de senaste processorerna och komponenterna som just nu finns ute på marknaden.

Det finns stort utrymme för egna initiativ och kreativitet. Utöver arbete med utveckling av vårt Infanterisystem räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Denna roll är en heltidstjänst och är baserad i Huskvarna.

Ansök nu: https://express.candarine.com/campaign/ ... 169ca244bb

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster