Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

  • Författare
  • Meddelande

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:18

Hej,

Får inte rätt på uppgiften. När jag skriver

$totalSum = (8+6+7+5+4);

if ($totalSum > 34) {
echo "higher";
}
elseif ($totalSum < 34) {
echo "lower";
}
elseif ($totalSum = 34) {
echo "equal";
}

Blir det rätt svar dvs. "lower" när jag kör lokalt i separat fil men fel när lag lägger in det i answer.php.
Varför?
Användarvisningsbild

lrc

troubleshooter

  • Inlägg: 405
  • Blev medlem: 11 aug 2016, 21:38
  • Ort: Östersund

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:22

echo skriver endast ut text till webbsidan/skärmen, medan labbverktyget förutsätter att du lagrar svaret någonstans så att det kontrolleras -- vanligtvis i variabeln $ANSWER.

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:28

OK, har lagt in samma i $ANSWER men får då svaret "You said: 30 (integer)" :?
Senast redigerad av AndersA 03 sep 2017, 22:31, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild

thulin

troubleshooter

  • Inlägg: 514
  • Blev medlem: 30 dec 2015, 15:33
  • Ort: Skurup

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:31

Vad la du in i $ANSWER?

Gissningsvis $totalSum, men det är väl inte det uppgiften frågar om?
/Thulin

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:34

Har provat att lägga in $totalSum men också hela men det blir inte rätt...
Användarvisningsbild

thulin

troubleshooter

  • Inlägg: 514
  • Blev medlem: 30 dec 2015, 15:33
  • Ort: Skurup

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:39

I förslag till framtida frågeställningar är att även lägga in uppgiften så man lättare kan hjälpa dig :D

Uppgiften (om jag kommer ihåg rätt) vill väl att du svarar med "higher", "lower" eller "equal"?

I så fall ser din lösning hyfsat rätt ut, men istället för echo, försök spara svaret i en variabel, denna variabel använder du sedan i $ANSWER
/Thulin

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:45

Tack för hjälpen, har provat med variabel men får samma svar, tyvärr. Men det blir rätt när jag kör på min "lokala", lower.
Senast redigerad av AndersA 03 sep 2017, 22:49, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild

thulin

troubleshooter

  • Inlägg: 514
  • Blev medlem: 30 dec 2015, 15:33
  • Ort: Skurup

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:47

Posta din lösning så får vi se ur den ser ut!
/Thulin

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 22:56

$totalSum = (8+6+7+5+4);

$sumResult = $totalSum;
if($totalSum > 34){
echo "higher";
}
elseif($totalSum < 34){
echo "lower";
}
elseif($totalSum == 34) {
echo "equal";
};

$ANSWER = $sumResult;
Användarvisningsbild

thulin

troubleshooter

  • Inlägg: 514
  • Blev medlem: 30 dec 2015, 15:33
  • Ort: Skurup

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 23:03

Du gör fortfarande samma sak som du gjorde från början, istället för att skriva ut (echo) antingen "higher", "lower" eller "equal", spara textsträngen i en variabel, svara sedan med den variabeln i $ANSWER.

"Echo" skriver ut saker på skärmen, det är därför du tycker du får "rätt" när du kör scriptet. Men för att labben ska tycka att du har rätt så måste svaret finnas i variabeln $ANSWER
/Thulin

AndersA

html-kodare

  • Inlägg: 17
  • Blev medlem: 21 aug 2017, 21:40

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg03 sep 2017, 23:08

OK, ska försöka på nytt! Tack!
Användarvisningsbild

Allinrep

dbwebb

  • Inlägg: 1124
  • Blev medlem: 03 sep 2012, 09:19
  • Ort: Portugal (tillfälligt)

Re: Problem med uppe 2.3 lab 2 kmom02

Inlägg04 sep 2017, 09:47

Här på forumet kan man omsluta sina kodsnuttar med [ code][/ code] för att göra det lättare att läsa.
AndersA skrev:
Kod: Markera allt
$totalSum = (8+6+7+5+4);

$sumResult = $totalSum;
if($totalSum > 34){
echo "higher";
}
elseif($totalSum < 34){
echo "lower";
}
elseif($totalSum == 34) {
echo "equal";
};

$ANSWER = $sumResult;

I koden ovan svarar du fortfarande med en siffra. $totalSum får värdet 30, summan av beräkningen. Sen skapar du variabeln $sumResult som även den får värdet 30, den blir en kopia av $totalSum. Sen kör du dina if-satser, där en textsträng skrivs ut till människan men glöms bort av programmet. echo är bara till för människor, inte program. Sen svarar du med variabeln $sumResult som fortfarande bara innehåller värdet 30, du har ju inte ändrat på variabeln någonstans.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 34 gäster