Klart med kmom10 Project JS1. MVH Maria Feber.

  • Författare
  • Meddelande

mafs18

på gång

  • Inlägg: 3
  • Blev medlem: 03 jan 2019, 19:12

Klart med kmom10 Project JS1. MVH Maria Feber.

Inlägg07 jan 2019, 17:29

Det är länken till själva projectet kmom10 :
http://www.student.bth.se/~mafs18/dbweb ... telligence 

Det är länken till redovisning texten på Projectet kmom10: http://www.student.bth.se/~mafs18/dbweb ... script1/me


En kort fragment av redovisning texten:
Följande tre funktioner är också mycket viktigaa:
clearStyle (151 - 156) - är faktiskt ansvarig för att vårt spel börjar. Om vi inte rensar webbsidan från det "gamla" innehållet, med dem fixerade klickar, då kommer vi inte till det nya innehåll (eller den nya visuelt bilden kommer att skrivas på den gamla.)
Om vi tar bort denna funktionen, då ska vi förevig stänna kvar på den första "vällkomst texten", ens utan knappen "Start".

clearSequence rad 169. Det rensar redan genomförda steg på del test 1 och 2 : tar bort background och fixerade klickar. Utan detta ska vi stänna kvar på vällkomst texten med en"död " button-knappen "Start". Ord "False" innebär att det fanns inga klick.
På startTestOne(rad 181) körs själva funktionen som rör 1 del-test. Utan den funktionen kunde vi inte komma till vår scenery: "föräldrans" div "box-test", samt childrens div box.
Utan den funktionen ska vi fastna bara på den vällkomst texten och vid klick på knappen "Start" kommer försvinna även själva knappen.
Här döljer vi button knappen (rad 186) och conteiner.children (råd 188) med "none" på style.display. (Om vi inte döljer detta då välkomst texten ska stänna kvar medan box test kommer näre under välkomst texten.) Istället visar vi själva boxTest med style.display "block"(rad 187 ). Då ser vi själva boxen med frågor och svars varianter.
Med hjälp av inbygda ord this (rad 182 - 185) kopplar vi flera value: total (menas total poäng) med start värde lika 0, subTest med värde lika 1, clearStyle(med boxTest), samt askQuestion med argumenter boxTest och answerOne. Då texten som vi har skapat inom var array (längst uppe i js filen) skrivas in till div rutor med frågor och svar.

För fördjupning vill jag säga att inom html filen har vi redan skapat själva former div class´"box-test", som innehåller 4 barnen - en av dem div class "question-title" och nästa tre är div class "answer". Inom html filen det står "empty" som text. När vi "pekar" med this.askQuestion tillsammans med argument answerOne från js filen, då överst htmls "empty" skrivas istället js array. Det kan bli nyttig, för att om vi vill ändra frågor, då kan vi påfulla js array med andra frågor och svar. men själva formen och strukturen (som vi skapade i html filen) ska inte krossas.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 10 gäster